Section: Diamonds

Menselijkheid

Menselijkheid

Ik zou liever menselijkheid zijn dan geld. Ik zou liever menselijk zijn dan egoïstisch. Ik zou liever in een huis wonen dan in een kasteel. Ik zou liever vrienden hebben dan rijk zijn en alleen. Ik zou liever een dolfijn zijn dan een gier. Ik zou liever geven dan stelen. Ik zou liever sociaal zijn dan gulzig. Ik zou liever delen dan nemen. Ik zou liever gerechtigheid zijn dan onrecht. Ik zou liever eerlijk zijn dan bedrieglijk. Ik zou liever betrouwbaar zijn dan misleidend.
Mijn wens voor iedereen

Mijn wens voor iedereen

Veel mensen wensen dat ze rijk zouden zijn. Veel mensen wensen dat ze beroemd zouden zijn. Maar de gelukkigste momenten van het leven hebben zelden te maken met rijkdom of beroemd zijn. Zoals geboren worden in een zorgzaam gezin, zelfs een gezin met weinig middelen, waar je welkom bent en gewaardeerd wordt. Zoals vrienden hebben, die je trouw zijn ook al heb je nauwelijks geld. Vrienden die je gezelschap opzoeken, gewoon omdat ze je mogen om wat je bent en niet om wat je allemaal hebt.
Natuurlijk tonicum

Natuurlijk tonicum

Iedereen heeft een bron van energie in zich, die we de code WSOP geven. Ze is voor altijd hernieuwbaar. De diamantjes kunnen mensen helpen deze bron te versterken. Gebruik de diamantjes vaak en overal en het compliment “je straalt” zal je vaak te beurt vallen. WSOP kan je rust geven als het wat te druk wordt. En het kan je opbeuren als het wat sip en saai wordt.
Politiek

Politiek

Zoveel verschillende politieke partijen. Zoveel verschillende opinies en ideeën. Zoveel conflicten en zelfs oorlogen. Waarom leidt politiek zo vaak tot spanningen? Waarom laten talloze politici zich leiden door het geld? Waarom is er zoveel machtswellust? De politiek is een afspiegeling van de maatschappij. De maatschappij is ook erg verdeeld. De maatschappij is heel individualistisch. De gemeenschapsgeest is vaak heel laag.
Respect

Respect

Respect begint met het respect voor zichzelf. Anderen respecteren betekent de verschillen aanvaarden. We zouden toch niet willen dat iedereen gelijk was. Respecteren betekent aanvaarden dat niet alles en niet iedereen perfect zijn.
Solidariteit

Solidariteit

Vandaag de dag verzuipen de meeste van onze leiders in een zee van problemen. De wereld is enorm ingewikkeld geworden. Maar de meeste problemen heeft de mens aan zichzelf te danken. Het oplossen van problemen vergt veel tijd, geld en energie. Het eigenlijke probleem is dat vele leiders het bos door de bomen niet meer zien.
Sweet diamonds

Sweet diamonds

Sweet diamonds of diamantjes zijn de energieversterker van Danellandia. Diamantjes zijn natuurlijke cosmetica die van binnenuit werken. Ze zijn een tonicum dat de geest zuivert. Diamantjes zijn korte nadenkertjes die je doen nadenken over jezelf en je relatie met de wereld en de Natuur.
Vleugels van de Vrede

Vleugels van de Vrede

Soms lijkt het wel alsof ik kan vliegen. Gedragen op de vleugels van de Vrede. Ik kan daardoor alles duidelijker zien. Ik kan daardoor de wereld zien vanuit het standpunt van de Vrede zelf. Ik kan daardoor zien wat er zo allemaal de Vrede in de weg staat en belet.
Voor ik wegga van deze wereld

Voor ik wegga van deze wereld

Voor ik wegga van deze wereld, zou ik willen proberen hem beter te maken. Vooral voor de kinderen. Deze wereld is te ingewikkeld. Er is te veel geweld. Er is te weinig warmte. Het geld lijkt alles te sturen. Alles wordt in geld uitgedrukt. Zelfs vriendschap en liefde worden vaak gemeten in termen van geld.
Vrienden

Vrienden

Vrienden zijn als sterren in ons universum. Ze zijn als regenbogen aan onze hemel. Ze brengen kleur in ons leven. Ze zijn de uitdrukking van vrede. Ze zijn de uitdrukking van genegenheid. Ze delen met ons een kostbaar geschenk. Ze delen met ons een deel van ons leven.

DANELLANDIA

Danellandia werd opgericht op 28 maart 2004 na een ernstig incident dat ons leven drastisch heeft veranderd.

Danellandia is gebaseerd op discussies over deze wereld en zijn talrijke problemen met mensen van verschillende achtergronden, landen, religies en leeftijden.

Danellandia selecteerde en definieerde 25 menselijke waarden als de basis voor zijn campagne om van deze wereld een betere en eerlijkere thuis te maken. Dit in tal van menselijke domeinen: politiek, economie, de media, persoonlijke relaties, onderwijs, natuurzorg…

OOK JIJ KAN HELPEN

Je kan deze menselijke waarden promoten door de artikels op onze site te delen met anderen.

Je kan ook Danellandiaan worden of vriend van de Vrede door menselijke waarden te promoten.

Deze wereld heeft mensen en leiders nodig die menselijkheid op de eerste plaats zetten en niet het geld of de macht. Mensen en leiders die anderen verenigen in plaats van spanningen, verdeeldheid en conflicten te veroorzaken.

Sterke menselijke waarden zijn een paspoort naar een duurzame toekomst.

De wereld van de Vrede kan werkelijkheid worden!

NEWSLETTER

Teken in op onze Newsletter, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in Danellandia.

Hartelijk dank voor om het even welke bijdrage die je levert om deze gekke wereld beter te maken.

NEWSLETTER

PRIVACY: je gegevens blijven in Danellandia

CONTACTEER ONS

PRIVACY: je gegevens blijven in Danellandia

© Danellandia 2021

Danellandia