Section: Target Letters

Brief aan onze vrienden [ook aan jou]

Brief aan onze vrienden [ook aan jou]

Het leven kan zwaar zijn voor ons zelf en voor de mensen om ons heen. Wie heeft er schuld? Wij zelf of anderen? Of de maatschappij, de politiek en de economie? We worden beïnvloed door zoveel factoren en actoren en sociale media maken het gemakkelijker om ons te beïnvloeden - meestal met commerciële en politieke doelstellingen. Weten wat echt belangrijk is in het leven kan je helpen om de negatieve invloeden die je leven beïnvloeden te verminderen en je meer ademruimte te geven.
Brief aan wereldleiders in Davos

Brief aan wereldleiders in Davos

Elk jaar is Davos in Zwitserland de place to be voor wereldleiders uit vele landen. De bijeenkomsten die daar worden gehouden, hebben vooral betrekking op de "state of the world" of hoe het er in de wereld aan toegaat. Maar er verandert eigenlijk niets, want het belangrijkste uitgangspunt is hoe je het kapitalisme voor een deel van de wereldbevolking draaiende kunt houden. Als we deze wereld echt willen veranderen en ervoor willen zorgen dat iedereen in welk land dan ook menswaardig wordt behandeld, dan moet het kapitalisme worden hervormd of vervangen. De focus ligt nu op geld en financiën.
Een knuffel voor al mijn vrienden

Een knuffel voor al mijn vrienden

Het is al een tijdje geleden dat we elkaar hebben gezien. Ik wilde je zo graag een knuffel of een kus geven. Ik wilde ervaringen en ideeën met je delen. Samen dingen doen, praten, lachen... De lockdown en andere maatregelen maken dat de spontaniteit niet meer is wat ze vroeger was. De angst en de onzekerheid zijn nooit ver weg.
Eenheid in verscheidenheid

Eenheid in verscheidenheid

Er zijn zoveel rassen en zoveel culturele, politieke, economische en religieuze verschillen. Toch is ieder mens een mengeling van vele rassen. Rassen die door de eeuwen heen zijn beïnvloed door andere culturen, religies, politieke en economische systemen... Toch hebben alle mensen iets gemeenschappelijks en dat is de sleutel voor een betere wereld voor iedereen.
Geloof in jezelf

Geloof in jezelf

Ik verzuip! Ik verzuip niet in water. Ik verzuip in een overdosis informatie. Elke dag word ik overspoeld door boodschappen die me een nieuw product willen doen kopen. Een product dat beter is en fantastisch.
Gepersonaliseerde groenten en fruit

Gepersonaliseerde groenten en fruit

Als de trend zich doorzet, dan hebben we in de toekomst onze eigen gepersonaliseerde groenten en fruit. Waarom geen blauwe tomaten, purperen sinaasappels en roze broccoli? Om goed te passen bij de porseleinen borden waarop ze geserveerd worden. En waarom niet in alle mogelijke vormen en smaken?
Hartenaren in een wereld met een hart

Hartenaren in een wereld met een hart

De laatste maanden hebben we verschillende rusthuizen bezocht. Het is er vaak triest. Het is er vaak koel. Vele bejaarden voelen te weinig menselijke warmte. Het personeel heeft niet genoeg tijd meer om genoeg aandacht aan de bejaarden te schenken. De druk die door de nieuwe stijl van management wordt opgelegd, laat dat niet meer toe.
Huidige politiek: primitief want destructief

Huidige politiek: primitief want destructief

Politiek lijkt vooral gestuurd te worden door financiële overwegingen en/of door financiële potentaten. In sommige landen kunnen deze laatste door het financieren van kandidaten, de verkiezingen in hun voordeel beïnvloeden en het beleid (mee) bepalen. Dat soort van politiek is nefast omdat het veel mensen in de kou laat staan of niet menswaardig (genoeg) behandelt of laat behandelen.
Kerstmis 2020

Kerstmis 2020

Kerstmis 2020 zal anders zijn. Geen grote feesten in de meeste landen. Kerstmis is een tijd om na te denken. Misschien kunnen we dit jaar wat meer nadenken? Wat is Kerstmis?
Leiders in 2020 - de toekomst veiligstellen

Leiders in 2020 – de toekomst veiligstellen

We hebben leiders nodig die door het volk zijn verkozen. Niet verkozen door de media. Niet verkozen door de economische mogendheden. Niet verkozen door egoïstische lobbyisten. Verkozen door jou en mij.
Lekker brood - zonder additieven

Lekker brood – zonder additieven

Waar is de tijd? We denken nog vaak terug aan de tijd toen onze overgrootvader zijn eigen brood bakte met graan dat hij bij de locale molenaar tot bloem had laten malen. De geur van vers gebakken natuurlijk brood. Van bloem, gist, zout en water. Zonder smaakversterkers of andere kunstmatige additieven.
Maanlicht in een flesje

Maanlicht in een flesje

Een van de weinige dingen die tegenwoordig nog gratis zijn, is het maanlicht. De maan reflecteert het zonlicht om het grootste deel van onze nachten op te vrolijken. De zwaartekracht van de maan genereert de getijden in onze oceanen. Dit zijn zichtbare tekenen van de invloed van de maan. Toch is de volledige rol van de maan op al het leven op Aarde nog grotendeels onbekend.

DANELLANDIA

Danellandia werd opgericht op 28 maart 2004 na een ernstig incident dat ons leven drastisch heeft veranderd.

Danellandia is gebaseerd op discussies over deze wereld en zijn talrijke problemen met mensen van verschillende achtergronden, landen, religies en leeftijden.

Danellandia selecteerde en definieerde 25 menselijke waarden als de basis voor zijn campagne om van deze wereld een betere en eerlijkere thuis te maken. Dit in tal van menselijke domeinen: politiek, economie, de media, persoonlijke relaties, onderwijs, natuurzorg…

OOK JIJ KAN HELPEN

Je kan deze menselijke waarden promoten door de artikels op onze site te delen met anderen.

Je kan ook Danellandiaan worden of vriend van de Vrede door menselijke waarden te promoten.

Deze wereld heeft mensen en leiders nodig die menselijkheid op de eerste plaats zetten en niet het geld of de macht. Mensen en leiders die anderen verenigen in plaats van spanningen, verdeeldheid en conflicten te veroorzaken.

Sterke menselijke waarden zijn een paspoort naar een duurzame toekomst.

De wereld van de Vrede kan werkelijkheid worden!

NEWSLETTER

Teken in op onze Newsletter, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in Danellandia.

Hartelijk dank voor om het even welke bijdrage die je levert om deze gekke wereld beter te maken.

NEWSLETTER

PRIVACY: je gegevens blijven in Danellandia

CONTACTEER ONS

PRIVACY: je gegevens blijven in Danellandia

© Danellandia 2021

Danellandia