Inleiding

Niemand is perfect. Geen enkel bestaand politiek of socio-economisch systeem is perfect.

Er ontbreekt een essentieel element om een systeem op te zetten dat de perfectie benadert.

Ruzie en conflicten en erger

Overal in de wereld zijn mensen aan het vechten en elkaar aan het vermoorden om politieke, economische en religieuze redenen.

Waarom levens kapotmaken? Waarom de Natuur kapotmaken? Waarom zichzelf kapotmaken?

Om een onvolmaakt systeem te verdedigen? Om meer macht en geld te vergaren? Om meer geluk te vergaren?

Onevenwichtige wereld

Waarom niet allemaal samen een nieuw systeem uitwerken dat ons leidt naar gerechtigheid, vrede en geluk? In plaats van te vechten voor systemen die leiden naar egoïsme en hebzucht? Niet bepaald de juiste ingrediënten voor een evenwichtige wereld.

Deze unieke Aarde verdient het niet om vernietigd te worden door eindeloze oorlogen en conflicten. Zij is er voor iedereen om van te genieten. Er is voldoende voor iedereen, men moet het juist eerlijk en beter verdelen.

De Mensheid draagt in zich een essentieel element, maar weet het niet meer. Danellandia, een internationale beweging voor vrede en solidariteit, ziet de Mensheid alsof ze aan boord van een schip zit. Wij willen iedereen aan boord. Wij willen geen oorlog en conflicten die ons schip in moeilijkheden zouden brengen en doen zinken. Het zou een totaal verlies zijn aangezien er geen overlevenden zouden zijn. Er zou trouwens geen ander schip zijn om ons te redden.

Daarom vragen we dat al diegenen die oorlog voeren, conflicten onderhouden of ander geweld plegen, dat ze denken aan de schade die ze berokkenen. Wie is juist? Wie is fout? Wie heeft er een superieur systeem dat het verantwoord maakt om ervoor te doden of om het aan anderen op te leggen? Waarop is het systeem gebaseerd? Egoïsme en hebzucht?

Het perfecte systeem is nog niet uitgevonden.

Summonisme

Het systeem dat we voorstellen, heet “summonisme” en is gebaseeerd op het “summum bonum” of het opperste goed waaruit alle anderen zijn afgeleid.

De Mensheid heeft het nog niet uitgevonden, omdat ze het contact heeft verloren met het meest kostbare element in het hele universum. Je kan het het cosmisch positioneringssysteem noemen of nog andere namen. Danellandia heeft er een speciale voor: WSOP. Waarvoor dat precies staat, kan de aandachtige lezer tussen de lijnen van de artikels hier ontdekken.

Danellandia heeft WSOP herontdekt en wil het met iedereen delen. Ongeacht tot welk ras, cultuur of godsdienst iemand behoort. Ongeacht arm of rijk. Overal en met iedereen. Ten voordele van iedereen.

De komende maanden (en jaren) zal Danellandia teksten publiceren geïnspireerd door WSOP.

Het kan nieuwe hoop brengen en een nieuw baken uitzetten, waar de Mensheid zich kan naar richten. Alle mensen samen op één schip. Allemaal solidair. Op weg naar een betere wereld. Een wereld die we allemaal verdienen. Niet een wereld van haves and have-nots.

Partners van de Vrede

DANELLANDIA

Danellandia werd opgericht op 28 maart 2004 na een ernstig incident dat ons leven drastisch heeft veranderd.

Danellandia is gebaseerd op discussies over deze wereld en zijn talrijke problemen met mensen van verschillende achtergronden, landen, religies en leeftijden.

Danellandia selecteerde en definieerde 25 menselijke waarden als de basis voor zijn campagne om van deze wereld een betere en eerlijkere thuis te maken. Dit in tal van menselijke domeinen: politiek, economie, de media, persoonlijke relaties, onderwijs, natuurzorg…

OOK JIJ KAN HELPEN

Je kan deze menselijke waarden promoten door de artikels op onze site te delen met anderen.

Je kan ook Danellandiaan worden of vriend van de Vrede door menselijke waarden te promoten.

Deze wereld heeft mensen en leiders nodig die menselijkheid op de eerste plaats zetten en niet het geld of de macht. Mensen en leiders die anderen verenigen in plaats van spanningen, verdeeldheid en conflicten te veroorzaken.

Sterke menselijke waarden zijn een paspoort naar een duurzame toekomst.

De wereld van de Vrede kan werkelijkheid worden!

NEWSLETTER

Teken in op onze Newsletter, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in Danellandia.

Hartelijk dank voor om het even welke bijdrage die je levert om deze gekke wereld beter te maken.

NEWSLETTER

PRIVACY: je gegevens blijven in Danellandia

CONTACTEER ONS

PRIVACY: je gegevens blijven in Danellandia

© Danellandia 2021

Danellandia